Техническа информация за продукта:

 

     Електростатичната звукова система е изградена от следните основни компоненти:

 

Електростатичен елемент.

    Този елемент представлява две сложени заедно перфорирани пластини (статори) между които е натегната мембраната. Върху статорите е нанесено специално покритие, което осигурява необходимата електроизолация. На мембраната е нанесен електропроводим високоомен слой, който отвежда електростатичния заряд по нея. Поради това че е високоомен са премахнати квадратичните изкривявания типични за традиционните нискоомни покрития и не позволява възникването на пробив който би повредил мембраната.Този слой е запечатан с найлоново покритие. То осигурява надеждна защита на проводимия слой, и като друго преимущество, комбинацията polyester/nylon предизвиква така наречения "турбо ефект", и допълнително наелектризира мембраната от триенето на покритието с въздуха по време на работа, като по този начин повишава общата чувствителност на системата. Накрая тези компоненти са сглобени с помощта на PVC материал за оформяне на цялостната конструкция и осигуряване на надеждна електроизолация между тях.

 

 

Звуков трансформатор.

   Звуковия трансформатор е компонента който преобразува напрежението от усилвателя до нивата необходими за работата на електростатичния елемент. От него в значителна степен зависи качеството на звука на акустичната система и е изработен по определена технология и начин на навиване за достигане на необходимия резултат. В наши дни не се предлагат готови трансформатори подходящи за използване в електростатичните системи.

 

Високоволтова част.

   Тя обезпечава подаването на напрежение на всички елементи на електростатичната система, като консумацията на електроенергия е нищожна. Това устройство осигурява напрежение, което е необходимо за поляризиране на мембраната.

 

Декоративна рамка.

   Електростатичния елемент е вграден в твърд корпус изработен от тръби от пресована алуминиева сплав. Покритието на корпуса придава на акустичната система уникален и привлекателен вид, като няма определен цвят, а придобива нюанс според околната обстановка и го прави подходящо за всякакъв интериор.

 

Управляваща електроника.

   Специална електроника следи за наличие на сигнал и системата е в работоспособно състояние само при наличието на такъв. През останалото време е в изключен режим и на изчакване (standby). По този начин е премахната необходимостта от ръчно пускане и спиране на системата и значително се увеличава живота на изделието.

 

Субуфер.

   Това устройство е предназначено за възпроизвеждане на басовия честотен диапазон на системата (20-80Hz), и с тази задача отлично се справя стандартната динамична технология. Субуфера е изграден с 12" басов високоговорител поместен в корпус и е от активен тип с вграден усилвател. Високоговорителя е насочен в пода а бас-рефлектора е в задната част. Този тип на разположение осигурява най-добра съвместимост между електростатичните тела и субуфера и по този начин е избягнат ефекта на "изоставане" на баса от останалата музика който се наблюдава при някой системи. Усилвателя е изграден с токова обратна връзка (current feedback amplifier) което значително подобрява възпроизвеждането на звука при динамичните високоговорители, поради факта че, импеданса при тях не е абсолютно равномерен в работния честотен диапазон, и движението на мембраната е функция на протичащия през звуковата бобина ток, а не на приложеното върху нея напрежение. Върху лицевата част е разположен панел за светлинна индикация, която дава сигнал при претоварване (overload) на някой от елементите на системата и указва режима на работа. В задната част е разположен панела с входовете на системата, изходите за електростатичните тела и настройката на нивото и филтъра.

 

 

Технически параметри:

Електростатични тела: 

Честотна лента - 80...25000Hz
Коефициент на нелинейни изкривявания - 0,1%
Чувствителност - 88dB
Дебелина на мембраната - 8 микрона (0,008 mm)
Дълговечност на мембраната - 50 години
Препоръчителна мощност на използвания усилвател - 2x100W / 4ома

Максимална мощност - 2 х 160W
Габаритни размери - 1600 x 325 x 40 mmСУБУФЕР:

Тип - Активен
Честотна лента - 20...120Hz
Мощност - 100W
Диаметър на говорителя - 30см (12")
Честота на срез на регулируемия филтър - 40...120Hz
Два режима на входа - Power in и Line in
Автоматичен - Power - ON/OFF
Захранване - 220V/50Hz
Габаритни размери - 460 x 460 x 460 mm